Sherlock Dizisi Oyuncusu Benedict Cumberbatch Kimdir?

Sherlock Dizisi Oyuncusu Benedict Cumberbatch Kimdir?

Benedict Cumberbatch, İngiliz aktör ve yapımcıdır. 19 Temmuz 1976'da Londra, İngiltere'de doğmuştur. Eton College ve Manchester Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra Royal Academy of Dramatic Art'ta (RADA) eğitim gördü. Kariyerine tiyatro ile başladı ve daha sonra televizyon ve sinemada da başarı elde etti.

Cumberbatch'in çıkış yapması, 2004 yılında "Hawking" adlı televizyon filmiyle oldu, burada ünlü fizikçi Stephen Hawking'i canlandırdı ve performansıyla büyük övgü topladı. Ancak uluslararası tanınırlığı, BBC'nin modern Sherlock Holmes uyarlaması olan "Sherlock" dizisindeki Sherlock Holmes rolüyle geldi. Dizi, Cumberbatch'e eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük övgüler kazandırdı ve kariyerinde dönüm noktası oldu. Sherlock Holmes rolü, Cumberbatch'in keskin zekası ve karizmasıyla öne çıkan bir performans sergilemesine olanak tanıdı ve dünya çapında bir hayran kitlesi edinmesini sağladı.

Benedict Cumberbatch'in film kariyeri de oldukça etkileyici. "The Imitation Game" (2014) filminde Alan Turing'i canlandırması, bir kez daha üst düzey oyunculuğunu kanıtladı ve bu performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ayrıca Marvel Sinematik Evreni'nde "Doctor Strange" (2016) filminde başrolü üstlendi. Diğer dikkate değer filmleri arasında "The Hobbit" üçlemesinde Smaug'u seslendirdiği "The Hobbit: An Unexpected Journey" (2012), "The Fifth Estate" (2013), "12 Years a Slave" (2013), "Star Trek Into Darkness" (2013), "The Current War" (2017) ve "1917" (2019) bulunmaktadır.

Cumberbatch, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve aday gösterildi. Ayrıca tiyatroda da başarılı bir kariyere sahiptir ve birçok önemli oyunun sahnesinde yer aldı.

Cumberbatch, sadece oyunculukla sınırlı kalmayıp yapımcılık da yapmıştır. Kendi yapım şirketi olan SunnyMarch'in bir parçası olarak birçok projeye imza atmıştır.

Benedict Cumberbatch, hem oyunculuk yeteneği hem de çeşitli rollerdeki başarılı performanslarıyla tanınan ve saygı gören bir aktördür.

Benedict Cumberbatch, kariyeri boyunca birçok film, dizi ve tiyatro yapımında yer almıştır. İşte Benedict Cumberbatch'in rol aldığı bazı önemli yapımlar:

Filmler:

The Imitation Game (2014) - Alan Turing
Doctor Strange (2016) - Doctor Strange / Stephen Strange
Star Trek Into Darkness (2013) - Khan Noonien Singh
1917 (2019) - Yüzbaşı Mackenzie
The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) - Smaug (seslendirme) / Necromancer
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) - Smaug (seslendirme) / Necromancer
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) - Smaug (seslendirme) / Necromancer
The Fifth Estate (2013) - Julian Assange
Black Mass (2015) - Billy Bulger
Avengers: Infinity War (2018) - Doctor Strange / Stephen Strange
Avengers: Endgame (2019) - Doctor Strange / Stephen Strange
The Courier (2020) - Greville Wynne
The Power of the Dog (2021) - Phil Burbank

Televizyon Dizileri:

Sherlock (2010-2017) - Sherlock Holmes
Patrick Melrose (2018) - Patrick Melrose

Tiyatro (Seçilmiş):

Frankenstein (2011) - Canavar (National Theatre, Londra)
Hamlet (2015) - Hamlet (Barbican Theatre, Londra)
Rosencrantz and Guildenstern Are Dead (2017) - Rosencrantz (Old Vic Theatre, Londra)

Bu yapımlar, Benedict Cumberbatch'in çeşitli türlerde ve rollerdeki başarılı performanslarını sergilediği öne çıkan örneklerdir.

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun!

YORUM GÖNDERİN

İnsan beyninde çözülemeyecek kadar zor, tahmin edilemeyecek kadar karmaşık duygular ve arzular vardır. O arzuların karanlık olanlarına gelince; işte onlar oldukça soğuktur ve kişiyi adeta buzdan bir kütleye çevirir. Gözleri kör eden bu ürkütücü ruh halleri, insanın aklının ucundan bile geçiremeyeceği şeyleri yapmasını sağlar. Benim işim, karanlıkta kalmış bu insanların yol açtığı kötülükleri sona erdirmek.