Yeni Sherlock Hikayesi

Yeni Sherlock Hikayesi

Iskoçya’nin Selkirk kentinde, Sir Arthur Conan Doyle tarafindan yazilmis yeni bir Sherlock Holmes hikâyesi bulundu.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, tarihçi Walter Elliot, evinin tavanarasinda bir Sherlock Holmes hikâyesi buldu. Ingiliz edebiyati uzmanlari metnin Doyle’a ait oldugunu dogrularken, Elliot, “Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, by deduction, the Brig Bazaar” adli hikâyenin yer aldigi 113 yillik kitapçigi 50 yil kadar önce bir arkadasindan aldigini söyledi. “Kaç tane basip ne kadarini sattiklari konusunda hiç bir fikrim yok” diyen Elliot, “kitap yaklasik 40-50 yildir bende. Ancak bana birisi vermis olmali, çünkü satin aldigimi hatirlamiyorum” ifadelerini kullandi.

Doyle, son Sherlock Holmes metninden 80 yil aradan sonra ortaya çikan, bin 300 kelimelik kisa öyküsünü yikilan bir köprünün yeniden yapimina katki saglamak amaciyla yazmis.

Iskoçya’daki Selkirk kasabasindaki ahsap köprü, sel sonucu 1902 yilinda yikilir. Yerel halk ise köprüyü yeniden yapacak parayi toplamak için 1904 yilinda üç günlük kermes organize eder. Kermeste ayrica yerel halktan kisilerin yazdigi öykülerin yer aldigi 48 sayfalik “The Book o’ the Brig” isimli bir kitapçik satilir. Selkirk ve çevresindeki bölgeleri ziyaret etmeyi seven Doyle da kitaba katkida bulunur.

Yaklasik 8 santimetreye 25 santimetre ebatlarinda, yumusak kahverengi karton kapakli kitapçik Selkirk’te açilacak geçici bir müzede, Elliot’un, o dönemde yeniden insa edilen köprüyü resmeden tablosu ile birlikte sergilenecek.

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun!

YORUM GÖNDERİN

İnsan beyninde çözülemeyecek kadar zor, tahmin edilemeyecek kadar karmaşık duygular ve arzular vardır. O arzuların karanlık olanlarına gelince; işte onlar oldukça soğuktur ve kişiyi adeta buzdan bir kütleye çevirir. Gözleri kör eden bu ürkütücü ruh halleri, insanın aklının ucundan bile geçiremeyeceği şeyleri yapmasını sağlar. Benim işim, karanlıkta kalmış bu insanların yol açtığı kötülükleri sona erdirmek.